Home » Inspiratie » Bloemen en planten » Alles in huis voor een interieur vol geur

Alles in huis voor een interieur vol geur

In: Bloemen en planten - Kamerplanten

Je hoeft niet altijd naar buiten te gaan om van de lente te genieten. Ook in je eigen huiskamer kun je nu al aan de slag om van je huis een kleine urban jungle te maken. Met de juiste planten en de juiste verzorging ziet de wereld er al snel rooskleuriger uit. Of zeggen we in dit geval beter orichideekleuriger?

Stappenplan voor je orchidee

Stap 1: Kies de juiste standplaats

Zet je orchidee op een warme en vrij vochtige plek. Een keuken en badkamer zijn perfect maar ook in de woonkamer zal de plant zich op haar gemak voelen. Pas wel op met de verwarming. Zet de orchidee er niet vlakbij want dan droogt de plant uit.

Stap 2: Geef water

Een orchidee heeft om de 12-14 dagen water nodig. Plaats de kluit een klein half uur in een waterbad op kamertemperatuur met wat voedingsstoffen geschikt voor orchideeën in en laat daarna uitlekken. Meer hoef je echt niet te doen.

Tip : zijn de wortels van de orchidee groen? Mooi, dan is water nog niet nodig. Zijn ze grijs? Dan volg je best stap 2 eventjes.

Stap 3: Snoei de orchidee

Is de orchidee uitgebloeid? Zet dan enkele weken wat koeler weg op een lichte plek. Wil je de orchidee opnieuw laten bloeien, knip dan de oude takken terug tot boven het derde oog.

Gardenia - Kaapse jasmijn

In geuren en kleuren

Alle chemische luchtverfrissers aan de kant, tijd om the real deal in huis te brengen. Een huis waar je meteen verse bloemen ruikt wanneer je binnenkomt, doet je meteen thuis en welkom voelen. Laten we meteen één topper in de kijker zetten die niet mag ontbreken: Gardenia of Kaapse jasmijn.

Met hun roomwitte of lichtgele bloemetjes verspreiden ze een opvallende geur. Vooral ’s avonds valt de sterke, zoete geur extra op. Deze sierheester kweek je zowel in pot als in volle grond op een heel lichte plek.

Bloeien zonder moeite

Naast liefde heeft een plant niet veel meer nodig. Een juiste standplaats, een beetje water, een voldoende ruime pot en uiteraard wat voeding. Zonder eten functioneren wij als mens immers ook niet. Hier moet je wel even voorzichtig mee aan de slag want elke plant of bloem heeft andere noden en misschien wel een andere soort voedingsstof nodig. Gelukkig weten we bij Oh’Green maar al te goed wat elke plant nodig heeft. Kom daarom naar één van onze winkels en vraag raad aan onze medewerkers. Zij staan klaar voor jou en je planten!